Vrijdag 14 Oktober 2011.

Vandaag waarschijnlijk onze laatste verhuurdag van dit jaar. Oranjewoud engineering is vandaag onze gast. Het is een stralende dag, met een uitbundige zon (voor Oktober) , windje drie uit oost.
Bij het uitvaren verzachten wij de grootste angsten met een schipperbitter.
Met vijf botters varen we twee maal de Olympische driehoek en laten voornamelijk onze gasten aan het helmhout. Ook blijken ze zeer leergierig en pakken alle andere handelingen zeer snel op.
Want ook zeilen hijsen en het zwaard bedienen gaat perfect. Een geslaagde botterdag voor de gasten en voor de bemanning Sybrën, Ruud en Dick alvast wat voorbereidingen voor de komende winter, want we hebben al wat zeilen gelucht en gedroogd en weer opgerold en gelabeld.
Rond 18.00 weer naar ons eigen huis, met plannen voor de komende wintervergadering , zeer binnenkort bij Rias.
Dick.
Hieronder het verslag van de deelnemers aan “De Oranjewoud Zeilregatta”.

Zodra we aan boord zijn, krijgen wij een snelcursus zeilen. De schippers vertellen hoe het aan boord werkt en meteen worden een paar zeilmanoeuvres doorgenomen. Intussen is de startlijn uitgezet, een borrel voor een behouden vaart genuttigd en kan de wedstrijd beginnen. Wind en weder dienende zullen er twee korte wedstrijden worden gevaren, gelukkig is het weer stalend. De baan wordt uitgezet m.b.v. de bestaande betonning. De wedstrijd kan beginnen! De start is direct al enerverend, 5 botters naast elkaar geeft strijd. Door vooraf alle zeiltactieken m.b.t. positionering, boot, mast en zeil te bespreken met de schippers gaat onze botter goed van start. De wedstrijd is spannend, na een mooie strijd en een ‘fotofinish’ is een tweede plek lang niet zo slecht. Terug in de haven volgt de ‘after sail’ en geeft de wedstrijdleider een verslag van de wedstrijd. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt de winner gehuldigd. Namens de Oranjewoud crew, heel erg bedankt voor deze leuke dag!
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.