De Bruijne vrienden aan boord

Als ‘vrienden van de EB25’ werden wij uitgenodigd om mee te gaan varen op de botter. Rond 10 uur vertrokken we richting Spakenburg om te gaan kijken naar de start van de jaarlijkse Zuidwal botterwedstrijden. Omdat we wind tegen hadden moesten we (helaas) op de motor varen, anders zouden we te laat arriveren. Onderweg vertelde Dick allerlei interessante wetenswaardigheden over de botter.


Om 11 uur hoorden we het startschot en zagen tientallen botters op ons afkomen, dat was erg indrukwekkend. Vervolgens hebben wij ook de zeilen gehesen en kon de motor uit. Met een aangename windkracht 4 en een voorzichtig zonnetje was het prima zeilweer. We hebben allemaal een tijdje aan het roer gestaan en vooral de kinderen vonden dit heel leuk.


Bij een eilandje hebben we aangemeerd om wat te eten, te drinken en even te vliegeren. Na een uurtje gingen we weer aan boord voor het laatste stukje. Rond 16 uur waren we terug in de haven. We hebben er erg van genoten en willen zeker nog een keertje mee.


Chester, Anoesjka, Mylan en Yourian.Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.