EB25 blijkt kraamkamer

Zondag 16 Juni zou de EB25 weer even terugvaren naar Huizen voor een drukke werkweek. Zo kwam ik die stralende zondagochtend op de botter en ontdekte daar een eend in het achterhuisje, die daar heel rustig bleef zitten, want zij had daar een nest gebouwd van wat oude poetslappen en wat eigen veren.
Zij zat heel rustig op 5 eieren te broeden en trok zich niets aan van alle geluiden van mensen aan boord. Wat nu? Via de havenmeester toch maar even de dierenbescherming gebeld, die een kwartier later de eend met nest en eieren eruit gehaald heeft en een nieuw plekje ergens in de haven heeft gegeven, waar zij luid snaterend tegen protesteerde, want dat achterhuisje van zo’n botter is toch wel lekker warm en droog!
Daarna konden wij eindelijk vertrekken naar Huizen, met een rif in het grootzeil, want er stond toch nog een harde wind buiten. Aangemeerd in de nieuwe havenkom, want de gewone vaste botterplek was al vol.
Met excuses aan het eendenpaar, dat we geen schone oude lappen voor ze hadden neergelegd. Maar toch…..heel bijzonder!

Gr. Dick.
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.