Mast er weer op !

Vandaag, 4 april 2013 is de mast weer op de botter geplaatst.
Gisteren hebben we de vallen er weer aangehangen, en vanmorgen hebben de vrijwilligers van de Elburger Botter Stichting de voorstag nog gemonteerd en de mast de loods weer uitgetakeld en op het mastenkarretje (met nieuw geplakte band) weer naar de jachthaven gereden/geduwd.
Sybrën en Ruud hebben de botter om 15:00 uur naar de jachthaven gevaren en de mast onder de kraangiek gereden en de vleugel met wimpel weer gemonteerd. Tot slot de vers goud gespoten en weer glimmende EIKEL met hemelboender als bekroning er boven op geschroefd. De professionals hebben vervolgens de mast getakeld en in de mastkoker laten zakken. 
Maar ….. helaas;
 ondanks alle opmetingen en berekeningen bleek de (inmiddels een kwartslag linksom gedraaide) mastvoet niet diep genoeg in koker te zakken.
Met de magische zingende zaag heeft Sybrën nog enkel millimeters van de knellende delen geschaafd en Ruud heeft    tenslotte de knellende delen voorzien van een lekker dikke laag schroefaskokervet.
Toen opnieuw de mast, een beetje achterover deze keer, weer in voet van de mastkoker laten zakken, en vervolgens met hulp van de Elburgers met de kluiverval weer voorover in de koker getrokken.
De achterste mast is de onze.
Hij staat er nu dus weer fier op, met de stagbocht mooi naar achteren deze keer. 
Klaar voor de terugreis morgen van Elburg naar Huizen.

SdJ

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.