Mistige herfstochtend in Huizen

Woensdag 23 november 2011.

In de ochtend rijden Dick en ik, over een snelweg met minder dan honderd meter zicht vanwege de dikke mist, naar Huizen.
Als we daar aankomen treffen we een verstild, schilderachtig tafereel aan.
Botters in de mist!

We hangen een paar bouwlampen op, hozen (achterhoos is vol!), maken de pomp in de achterhoos schoon en installeren daarvoor een stopcontact en stekker via een aparte vlotterschakelaar, de tweede, die ook door Dick is gedoneerd. Snoertjes bloot strippen! Solderen van de blote puntjes, en monteren aan stopcontact, stekker en vlotterschakelaar. Even proefdraaien en ja, alles werkt perfect.

             

Onze “winter-kathedraal” !!!

Naast ons aan de wal worden door de Huizers twee botters voorzien van feestverlichting met lichtlijnsnoeren langs de (touw-)lijken van grootzeil en fok. Bekijk vooral ook hun website, www.huizerbotters.nl , vrijdagavond gaat de verlichting aan!
Vrijdagavond gaan we nog even kijken of alles nog steeds goed functioneerd, voordat we naar de seizoensafsluitende Huizer botterborrel gaan.

Sybrën en Dick.

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.