Reünie familie Voogd

Zondag 12 augustus 2012.  temp. 24gr, wind zo 4-5, geheel onbewolkt.


Op deze werkelijk stralende dag kwam de gehele familie Voogd aan boord.
Een soort familie reünie dus, van klein tot groot. De jongsten namen al heel gauw het schip in bezit en speelden en genoten volop.
De ouderen deden het wat rustiger aan, maar keken heel even de kat uit de boom, want er stond buiten toch wel een stevige wind ( 4, met vlagen 5). Maar de jeugd voorop het schip genoot al gillend van het rijkelijk overkomende buiswater.

Om ongeveer 12.30 weer even naar de wal, om Lucien, de jongste broer van Theo met zijn gezin op te halen en gelijk maar even gepicknickt op de wal bij de kalkovens.
Daarna weer uitgevaren en een lekker rakje gezeild, met nog steeds die felle zo wind. We voeren wel dwars door alle fonteinkruidvelden heen, waardoor wij toch wel veel last hadden met zeilen en zwaarden en vooral met motoren.
De schroef moest regelmatig geschoond worden, maar alles ging best goed, vooral toen de zeilen naar beneden gingen en  de zwemploeg aan lijnen achter de EB25 hing en zo werd gesleept.
Inmiddels deelde Oma Voogd kwistig met lekkere hartige taart.

Er werd heerlijk rondgeploeterd en ook enige “ouderen” waagden de sprong in het diepe.
Om 16.00 ongeveer weer in de oude haven afgemeerd en gelukkig huiswaarts.
Het was weer een fijne dag, vooral omdat Lucien er ook bij was en zichtbaar genoot.

Tot een volgende keer,

Dick

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.