Rotary vaartocht 2012

Zaterdag 18-08-2012.

Een zeer zonnige dag mochten we dit wel noemen en ook een beetje heet. We verwachtten vandaag de Noord Hollandse Rotary club o.l.v. hun gouverneur Eduard Leutscher voor een middagje op het Gooimeer.
Helaas waren er twee absenten, maar de overige acht hadden er best zin in.
In de haven was het stilliggend zo’n 30 graden, dus maar gauw losgeknoopt en de wind opgezocht om tegelijk maar even te lunchen. Ook wel wat zonnebrand toegevoegd en daar gingen we.
Er stond  toch nog wel een windje 3, dus het was lekker varen richting Hollandse brug.
We voeren dus ook richting “de Schelp”, maar daar was het overvol en daarom zeilden we maar door tot we het anker  uit konden gooien vlak onder Muiderberg.
Daar hadden de mensen toch nog wel een vergaderingetje gepland en kon de bemanning even gaan zwemmen en de botter aan de waterlijn inspecteren.
Ook werden er enige versnaperingen genuttigd en zo kwam de voorraad goed van pas.
Na een rondje botterzwemmen kwamen Sybrën en Theo tot de conclusie dat het wel meeviel met de aangroei. Wel enige dingetjes te doen, maar dan liggend vanaf een laag steigertje. Inmiddels waren de heren Rotariërs wel gevorderd met hun
vergadering en  haalden Sybrën en Theo het anker weer binnen en zeilden we met een mooie halve wind
weer huiswaarts en meerden wij om kwart voor zes weer af in de haven. De Noord Holland Rotary tevreden naar huis met wel enige rodere plekken dan normaal.

Tot een  volgende keer en bedankt,

Dick

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.