Wie helpt mee met het onderhoud aan de oude Dame?


Beste vrienden van de EB25, 

Nu de winter zich – niet zonder slag of stoot – langzaam laat verdringen door het voorjaar, begint het bij de bemanning van de EB25 al weer aardig kriebelen!  We kijken met vol verlangen uit naar de eerste vaartochten van het komende seizoen. We hopen jullie natuurlijk ook weer regelmatig te kunnen verwelkomen op de dinsdagavondvaarten of op andere momenten!
Maar voordat het zover is, moeten we eerst nog flink aan het werk. We gaan de oude dame weer vaarklaar maken en daar kunnen we eerlijk gezegd ook de hulp van onze vrienden goed bij gebruiken! 
We hebben de loods op de Botterwerf in Elburg een week gehuurd om een aantal noodzakelijke reparaties uit te voeren en gelijktijdig de buitenzijde van het schip weer opnieuw in de verf te zetten. Dit is voor onze kleine stichting een kostbare, maar noodzakelijke investering om het komende seizoen weer veilig te kunnen varen. We willen de tijd in de loods dan ook zo goed mogelijk benutten, vandaar dat alle hulp zeer welkom is!
Wat is de bedoeling?
  • Donderdag 14 of vrijdag 15 maart varen we op de motor van Huizen naar Elburg, en wordt de mast eraf getakeld.
  • Zaterdag 16 maart wordt de EB25 op de botterwerf in Elburg uit het water getakeld en in de loods gezet.
  • Van maandag 18 maart t/m zaterdag 23 maart worden er door het werfpersoneel verschillende reparaties verricht en kunnen wij de buitenzijde van de botter schuren, breeuwen en verven.
  • Ook willen we de scheuren in de mast dichten met zaagsel en lijm, en de mast een kwart slag draaien, zodat we weer een mooie stagbocht achterover krijgen.
  • In de week daarna varen we weer terug naar Huizen.

We staan lekker droog in de loods op de werf, dus we kunnen goed doorwerken. Stuur een mail indien je ons een paar uur, een dag of meerdere dagen kunt helpen! Geef ook even aan op welke momenten je kan, dan kunnen wij daar in de planning rekening mee houden. Volg de werkzaamheden op de facebookpagina!

Meevaren naar Elburg of op de terugreis naar Huizen? Je bent van harte welkom!
Alvast bedankt.
Groeten,
Sybrën, Ruud, Jos, Dick, Jac en Theo,
De bemanning van de EB25.
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.