Winterwerk

  Knorhaan, motgat, gilling, grommer, schoot op of neer, voordiepte, robber, splitshoorn, bijenwas, ringleuver, aanlijken, meer lijk op doek, lijketouw, valse naad, rechte maten, eerste kleed, schaapskopblok, evenaartje, slappe negge, schootsnee, noksnee, rijgsteek, visgraadsteek, gevlochten platting, staartbril, takeling, cachou en eek, lijkslag geteerd henneptouw, tampen, hijs, prikker, ronding van de broek, snijmaat, schootlap enzomeer.

 Achterlijk denkt u natuurlijk, bij het lezen van het voorgaande proza
(of lijkt het toch meer poëzie?).
Maar zelfs in de vorige zin zitten al weer twee “zeilenmakers-woorden”.

 We leren op onze leeftijd nog heel wat bij.
Dick en Sybrën zijn deze winter druk doende om de zeilen van de EB25 te repareren, waar nodig koussplitsen te vernieuwen, lijketouw weer aan te lijken met ‘meer lijk op doek’ en dergelijke.

Dat doen we, met veel plezier, op de zeilenmakerscursus, die elke woensdagavond in dit winterseizoen wordt gehouden op de zolder van de werkplaats van de Museumwerf in Vreeswijk.

Onder de bezielende leiding van Theo Leeuwenburgh. (zie onze instructie-video onderaan dit bericht).

Bekijk ook eens hun site:
Museumwerf Vreeswijk | De plaats voor historische binnenvaart.

 Wij hebben al twee seizoenen cursus gedaan, en durven nu dit onderhoud van de zeilen wel aan. Via onze Blog-site zullen wij onze trouwe volgers op de hoogte houden van de ontwikkelingen!

                   

                                      
Instructie Theo – insplitsen ringleuver. 
Een “knorhaan”, dit is een verdunningssplits van het lijketouw.

Sybrën.

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.