Zonnige zomeravond in mei

Op de vaste dinsdagavond voeren we gezamenlijk met de Huizer botters rond 18.30 uur de haven van Huizen uit. Met werkelijk fantastisch zomeravondweer sloten we – voor spek en bonen – aan bij de botterwedstrijd. De meeste bemanningsleden hadden geen wedstrijdervaring, dus dat was voldoende reden voor schipper Dick om in de haven al de verwachtingen te temperen en de underdogpositie te claimen bij de rest van de deelnemers.

Al bij de startlijn was de onervarenheid merkbaar. We lagen op een uitstekende koers (hoog aan de wind), maar waren ruim een minuut te laat bij de startlijn. Gelukkig waren we niet de enige met een mindere start. De HZ 108 lag iets voor, maar onder een minder gunstige koers. Dit werd een ware slag in het achterveld. Dick rook zijn kans toen, de 108 overstag moest en wij voorrang hadden. Het was mooi om te zien dat we toch een fanatieke schipper aan boord hadden. We wisten de snellere HZ 108 voor te blijven tot voorbij het keerpunt, maar daarna zagen ze toch een kans om onderdoor te varen. 
Al met al was het weer een hele mooie botter-ervaring, die onder de muzikale begeleiding van Roy met een glaasje Beerenburg werd besloten.
Ook een keer meevaren op de dinsdagavond? Meld je hier aan 
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.